PREMIATS

PREMIS 2020-2021

Premis Sponsors

Premi a l’equip guanyador de cada repte

Canon

Una càmera Canon PowerShot amb connexió WiFi per a cada component de l’equip.

Innomads

Participació de l’equip en el programa d’acceleració de la idea amb experts d’Innomads, a partir del mes d’abril.

Enertika

Programa de mentoria i acompanyament a través de la consultora Knowledge & Growth (www.knowledgeandgrowth.com) durant un període de 6 mesos, que inclouria una sessió de seguiment mensual.

Després d’una primera sessió de introducció, serà necessari el compromís formal dels estudiants a complir amb el seguiment i implicació en el projecte.

Dexeus

Dexeus oferirà una sessió de co-creació entre l’equip guanyador i l’equip de Dexeus implicat en el repte per treballar conjuntament en la proposta.

Zurich

Welcome pack Zurich i una sessió de co-creació entre l’equip guanyador i l’equip de Zurich implicat en el repte per treballar conjuntament en la proposta.

MWC

Una una sessió de mentoring  amb el grup seleccionat per a establir una relació inicial de la resolució del repte. Aquesta reunió es durà a terme amb Jordi Arrufí, actual director de Barcelona Digital Talent i professional amb una extensa experiència dins el sector d’innovació i la consultoria. Aquesta reunió, no garanteix pròximes sessions de mentoring, però – segons el potencial del projecte -, es deixarà la porta oberta a l’opció de ser intermediaris de Networking.

S’oferirà als guanyadors l’oportunitat d’assistir a l’esdeveniment 4YFN, el qual se celebra del 28 de juny a l’1 de juliol de 2021. Dotant als estudiants d’una oportunitat per a veure altres projectes tecnològics i explorar l’ecosistema d’innovació  en un dels esdeveniments pioners del sector. Aquesta oportunitat possibilita al grup poder conèixer noves startups, que igual que ells, busquen generar contactes de forma independent. Aquest premi permet als guanyadors entendre l’ecosistema de les empreses emergents arreu del món, amb el valor afegit de portar el seu projecte a lligues majors si es veuen preparats.

Parc Científic

Una activitat/taller presencial a les seves instal·lacions durant un matí durant el 2n trimestre de 2021.

Visita per totes les instal·lacions a les +100 empreses instal·lades. Funcionament del Parc Científic, història del Parc.

El taller és quan es pugui fer presencial. Els tallers estan dins del programa de “Ciència i societat”, impulsat pel departament de qui recau el repte. Opcions:

 • Com es fa un fàrmac: des del principi actiu fins al llençament al mercat

 • Workshop sobre proteïnes, ADN… A adaptar en funció del projecte guanyador i les seves necessitats

Naturgy

Us proposem la idea del programa d’acceleració pel grup guanyador del repte Naturgy.  

La descripció a alt nivell del programa, que encara haurem de definir en detall en el pròxim mes:

 • Duració: entre 4-6 mesos depenent de l’estat de la idea amb sessions individuals de mentoria quinzenals.

Contingut:

 • Sessions de coaching i mentoria amb experts de diferents àrees del sector energètic
 • Workshops dividits en les següents fases amb objectius a assolir en cada fase
 • Desenvolupament i definició del Business Model
 • Validació del Business Model a través de ciutadans/experts/inversors
 • Preparació pel llançament: preparar pitch, negociació i atracció capital

Ubicació: Oficines Naturgy i innovaHub

Outputs: coneixement, recursos i eines necessàries per  a la concepció d’un nou model de negoci amb impacte a la transició energètica.

Fundación Vicente Ferrer

Workshop amb l’equip de màrqueting i comunicació de la Fundació Vicente Ferrer amb vídeo-conferència des de l’Índia amb Sheeba Daddy, directora d’apadrinaments.

Pack de productes de la botiga de la Fundació (artesania, roba, accessoris…) confeccionats per dones sense recursos i amb discapacitat que respecten la filosofia del Comerç Just.

Consorci Sanitari de Terrassa i Ajuntament de Terrassa

Mentoratge especialitzat per tal d’acostar la seva idea de negoci al mercat i la possibilitat de participar en un dels actes de la Mobile Week Catalunya organitzada per l’Ajuntament de Terrassa.

Altres Premis

Premi al projecte base amb més potencial

Projecte amb més viabilitat escollit entre els equips guanyadors dels reptes.

Els criteris de selecció són els especificats a la bases de participació: 

– Startups de recent creació.

– No cal que siguin digitals o tecnològiques.

– Tant si encara no han rebut cap tipus d’inversió, (seed), com si han tingut una primera ronda (growth) però encara poden beneficiar-se de l’acompanyament d’un programa d’acceleració.

– La startup haurà de comptar almenys amb un MVP operatiu llançat a l’mercat i, si és possible presentar unes primeres mètriques o facturació.

– Almenys una persona de l’equip -preferentment dos o més- ha d’estar dedicant-se full-time a el projecte.

AticcoLab: Participació al programa d’acceleració d’AticcoLab que començarà a l’Abril: https://aticcolab.com/bases/

Premi al projecte més escalable

Aquell projecte amb més possibilitats d’èxit empresarial gràcies a la seva escalabilitat. Serà escollit entre els equips guanyadors dels reptes.

Els criteris de selecció són els especificats a la bases de participació: 

– Persones que vulguin entrar en el món emprenedor

– Equips o individus amb perfil emprenedor

– No cal tenir una idea, un model de negoci o un prototip
– És indispensable tenir motivació i compromís per participar en totes les sessions de el programa

La Salle Technova: Participació d’un dels equips guanyadors del seu repte en el seu programa de pre-acceleració. A elecció del propi centre. Bases del programa: http://technovabarcelona.org/emprendedor/preaccelerator/ 

Premi al centre més innovador

Centre amb més participació a les activitats, mentories, etc.

EADA: Participació a la Innovative Session d’EADA en format online.

Premi a tots els i les shakers

Xerrada Demolab / Toolkit “Tècniques Creatives” realitzada per Pau Font, Director de comunicació i talent de TEAMLABS / LEINN Barcelona.

 

Premi al prototip d’alumnat de FP més innovador, realitzable i més ben desenvolupat

Serà escollit entre els equips guanyadors de cada repte. 

24h d’innovació Barcelona. Selecció directe de tots els membres de l’equip com a participants de les 24 hores d’innovació. 

 

Premi Catalunya Emprèn

Projecte guanyador de tots els reptes

Publicació pròximament…

ELS GUANYADORS DEL DEMO DAY IFEST (18 DE JUNY 2019)

L’equip guanyador del Demo Day de l’iFest va ser l’equip Invex5, equip format per joves de la UPC, la UB, la UVIC i la UAB amb el projecte AIDE Cooperative, un dispositiu per a la llar, destinat a la gent gran, amb connexió a Internet, capaç d’escoltar i entendre a l’usuari. El software d’Aide combina la tecnologia de l’assistent de veu d’Alexa amb un wearable capaç de detectar el ritme cardíac, la temperatura corporal, l’oxigen en sang i un detector d’activitat física. Aquest projecte responia al repte de #diversitat “Com millorar la vida de la gent gran a través de les tecnologies mòbils” de d-lab i impulsat per Mobile World Capital Barcelona, amb l’objectiu d’accelerar la transformació digital de la societat per a respondre als reptes socials a través de l’ús de solucions mòbils i digitals d’èxit.

Aquests joves tindran la gran oportunitat de marxar el juliol a Silicon Valley i participar en el programa d’accelaració d’Imagine CC, gràcies al suport de 4YFN i Mobile World Capital Barcelona que enguany aposten pel talent dels joves de l’iFest i que a més d’aquest premi ofereixen a l’equip guanyador tenir presència com a expositors al 4YFN a Barcelona el proper 24 i 26 de febrer de 2020. Aquest premi d’accelearció a Silicon Valley el van entregar el Sr. Pere Duran director del 4YFN i Inés García PR & Public Affairs Executive de Mobile World Capital, acompanyats del Sr. Xavier Verdaguer, organitzador del Demo Day i del Sr. Pere Condom director del Catalunya Emprèn com a promotor de la iniciativa.

Premiats

ELS GUANYADORS DELS PRIMERS PREMIS DE CADA REPTE I QUE VAN COMPETIR PEL GRAN PREMI D’ACCELERACIÓ A SILICON VALLEY SÓN:

 • REPTE ENERGIA d’ICAEN:
  Premi: Viatge a Paris per participar al The Business Booster (TBB) el 3 i 4 d’octubre 2019 i un programa d’acompanyament.
  Projecte: SunScoot de l’INS Joan Brossa, que consisteix en la creació d’una xarxa de patinets per tota la ciutat amb l’incentiu de l’ús de l’energia solar, fent que els usuaris s’involucrin carregant l’energia. Lliurat per Assumpta Farran (ICAEN) i Sílvia Mateos (INNOENERGY).
 • REPTE LEGAL DE CUATRECASAS:
  Premi: Programa de mentorització jurídica amb experts de Cuatrecasas.
  Projecte: Agility Legality, una plataforma per accedir a la documentació judicial eliminant el paper, de l’INS Baix Camp. Lliurat per l’emprenedor Jan Almuni.
 • REPTE MALALTIES MINORITARIES DEL PARC CIENTÍFIC DE BARCELONA:
  Premi: Estada d’una setmana al PCB per accelerar el projecte i un Taller del programa Recerca en Societat (pel centre educatiu).
  Projecte: MessyCheffy de la UB, un joc per transformar la fisioteràpia d’una activitat monòtona i repetitiva a una activitat inspiradora i entretinguda. Un joc interactiu on els controls del joc són uns sensors de moviment i d’esforç muscular mitjançant l’impuls nerviós. Lliurat per Anna Serra (Parc Científic de Barcelona) i Cristina Horcajada (IRB Barcelona).
 • REPTE JARDINERIA DEL GREMI DE JARDINERIA DE CATALUNYA I MARIMURTRA:
  Premi: Participació al X Festival Internacional dels Jardins d’Allariz (Ourense).
  Projecte: Green Light, unes plantes modificades genèticament per ser utilitzades com a leds o bombetes de l’ INS Pla de l’Estany. Lliurat per Anna Sans i Jordi Fàbregas (Marimurtra), Jorge Muñiz (Gremi de Jardineria de Catalunya).
 • REPTE VALOR DEL TEMPS D’ATRÀPALO:
  Premi: Un Pack Atrápalo amb explosió de decibels per cada participant, incloent entrades per a concerts.
  Projecte: The Point, una solució per incentivar a la gent a ajudar, els hi oferim premis a canvi de realitzar obres socials. És una forma de motivar a les persones a què ofereixin ajuda a empreses que ho necessitin, del CE Monlau. Lliurat per Nacho Sala.
 • REPTE EMPRESA DE CÀNON:
  Premi: Una Càmara fotogràfica Canon PowerShot amb connexió Wi-Fi per cada participant per compartir imatges i vídeos a les xarxes socials.
  Projecte: The Beyond, una aplicació per fomentar la lectura amb un sistema de puntuació del CE Monlau. Lliurat per Eva Sánchez.
 • REPTE CULTURA DE PENGUIN RANDOM HOUSE:
  Premi: Mentoria a la seu de Penguin Random House a Barcelona per desenvolupar el projecte i un lot de llibres de temàtica empresarial i habilitats per cada participant.
  Projecte: Los Padawans, una aplicació que incentiva la lectura entre la joventut mitjançant un sistema de punts en què es recompensarà el temps passat llegint en línia. de l’INS Cristòfol Despuig. Lliurat per Rosa Samper i Mercè Reñé.
 • REPTE SOSTENIBILITAT DE SCHNEIDER:
  Premi: Una Google Home per cada participant i Mentoria per tots els membres de l’equip per desenvolupar el projecte.
  Projecte: AFT Device, una línia de dispositius que anul·len l’standby i la creació d’endolls individuals que es connecten amb el central i anul·lar el màxim standby possible. De l’INS Santiago Sobrequés i Vidal de Girona. Lliurat per Miryam Salvador i Luis Catalan.
 • REPTE EDUCACIÓ DE VODAFONE:
  Premi: Un smartphone Vodafone per a cada participant.
  Projecte: Learning by Vodafone, una polsera on hi haurà incorporat un xip amb la informació bàsica de l’alumne. Aquestes polseres s’utilitzaran per mesurar les emocions dels nens, a través d’uns panells indicatius, de l’Escola Joviat. Premi lliurat per Regina Solé i Jorge Diaz.
 • REPTE AIGUA D’AIGÜES DE BARCELONA:
  Premi: Kit finalista Aigües de Barcelona i Tarja regal de suscripció de 3 mesos a Storytel per tots els membres de l’equip.
  Projecte: Re-Feel-it, unes cantimplores de metall amb un codi QR incorporat, que, al escanejar-lo, t’indica quin és el punt més proper on pots omplir-la amb aigua de fiar de manera totalment gratuïta. Del Col·legi Montserrat i lliurat per Maria Monzó i Maria Álvarez.
 • REPTE DIVERSITAT DE d-LAB:
  Premi: Programa d’acompanyament per desenvolupar el projecte amb l’equip de MWC.
  Projecte: Aide Cooperative de la UPC, UB, UVIC i UAB, un dispositiu per a la llar, destinat a la gent gran, amb connexió a Internet, capaç d’escoltar i entendre a l’usuari. Premi lliurat per Natalia Gozdur, Jaume Martin. Guanyadors premi final.
 • REPTE AUTOMOCIÓ DE VOLKSWAGEN:
  Premi: Programa d’acceleració a les instal·lacions de Volkswagen al Prat de Llobregat.
  Projecte: WorkTime, app per proporcionar als centres educatius un prototip per practicar la diagnosis d’avaries. Del CE Monlau. Lliurat per Xavier Surós, Martina Soler i Verónica Casas.
Premiats

TAMBÉ ES VA PREMIAR L’EMPENTA I LA TASCA REALITZADA PELS PROFESSORS I PELS CENTRES AMB DIFERENTS PREMIS COM:

 • PREMI AL MILLOR VÍDEO
  Premi: Una tablet Vodafone.
  Projecte: STEP del CE Monlau. Lliurat per Jorge Diaz i Regina Solé de Vodafone.
 • PREMI A L’EQUIP QUE VOLA MÉS ALT
  Premi: Fast track a Connector Startup Accelerator.
  Projecte: Aide Cooperative de la UPC, UB, UVIC i UAB. Lliurat per Quino Fernández, director de programes de CONECTOR
 • PREMI AL PROJECTE MÉS VIABLE
  Premi: Programa de pre-acompanyament empresarial amb Netmentora.
  Projecte: MessyCheffy. Lliurat per Tomás Redondo Fundador Natursoy i soci de Netmentora.
 • PREMI AL CENTRE TOT TERRENY
  Premi: Innovative Programs d’EADA al Residential Training Campus de Collbató.
  Centre: CE Monlau. Lliurat per Melisssa Handley d’ EADA Business School.
 • PREMI AL CENTRE O EQUIP MÉS INNOVADOR
  Premi: Innovative Program d’EADA al Residential Training Campus de Collbató.
  Projecte: Green Light. INS Pla de l’Estany. Lliurat per Melisssa Handley d’ EADA Business School.
 • PREMI ALS MILLORS SHAKERS
  Premi: Viatge per conèixer l’ecosistema emprenedor de Boston.
  Shakers: Alba Ferrer de CE Monlau i Juan José López de INS Ausiàs March. Lliurat per Almudena Castillo de Catalunya Emprèn.
Premiats